Ankara Üniversitesi Eğitim Bilimleri Fakültesi Halk Oyunları Topluluğu 30. Yılında 23. Kez Yurt Dışında Türkiye’yi Ve Üniversitemizi Temsil Etti

Ankara Üniversitesi Eğitim Bilimleri Fakültesi Halk Oyunları Topluluğu (EBF-HOT) 15-18 Ağustos 2019 tarihleri arasında Macaristan’ın Gyula kentinde düzenlenen 25. Minden Magyarok Uluslararası Halk Dansları Festivalinde Türkiye’yi ve Ankara Üniversitesi’ni en iyi şekilde temsil etti. Akademik danışmanlığını Dr. Öğr. Üyesi Serkan KELEŞOĞLU’nun yaptığı topluluk 32 öğrencinin katılımıyla 3 gün süren festivalde eğitmen H. Öyküm LUMALI tarafından hazırlanan birçok farklı yöreden halk dansları sahnelemelerini izleyicilerle buluşturdu. Festivalde gerçekleştirilen gösterilere https://www.youtube.com/watch?v=n0THZ3soMPM adresinden ulaşabilirsiniz.

Seyahat gidiş ve dönüşlerinde Prag, Viyana, Budapeşte, Belgrad, Üsküp ve Kavala şehirlerinde de kültür gezileri gerçekleştirilirken son olarak Mustafa Kemal Atatürk’ün Selanik’te doğduğu ev ziyaret edildi.

2019-09-04T09:19:44+03:00