2018-2019 Eğitim-Öğretim Yılı Pedagojik Formasyon Eğitimi Sertifika Programı Ders Seçmeleri Hakkında

2018-2019 Eğitim-Öğretim Yılı Pedagojik Formasyon Eğitimi Sertifika Programı’na kayıt hakkı kazanarak kaydını yaptıran katılımcılarımız Öğrenci Bilgi Sistemi’ne (OBS) tanımlanmışlardır.

Ankara Üniversitesi Mezuniyet Aşamasında olanlar OBS’ye girmek için kullandıkları kullanıcı adı ve şifreleri ile giriş yaparak ders kayıtlarını yapabileceklerdir.

Ankara Üniversitesi Mezunu, Diğer Üniversite Mezunları ile Öğrencileri ise OBS’ye  https://obs.ankara.edu.tr linkini tıklayarak erişebilirler. Gelen ekranda “Öğrenci Bilgi Kayıt Formu”na giriş yapıp, açılan formu doldurduktan sonra şifreleri kendilerine sistem tarafından gönderilecektir.

Kullanıcı adı ve şifre ile giriş yaptıktan sonra aşağıda tabloda verilen alan isimlerine tanımlanmış dersleri seçmeniz gerekmektedir. Seçmeli ders içinse ders içeriklerini okuyup hangi dersi almak istiyorsanız o dersi seçebilirsiniz. Seçmeli dersi belirlemeden önce lütfen ders içeriğini dikkatlice okuyunuz. Sonrasında değişiklik yapmanıza sistem izin vermeyecektir.  Derslerin kontenjanı 60 kişi ile sınırlıdır. Kontenjanı dolan ders seçilemeyecektir.

Kayıt yaptıran katılımcılarımız, Ankara Üniversitesi Ön lisans ve Lisans Eğitim-Öğretim Yönetmeliği’nin 21. Maddesi Ders Muafiyetleri kapsamında ve Yüksek Öğretim Kurulu’nun Pedagojik Formasyon Eğitimi Sertifika Programına İlişkin Çerçeve Usul ve Esaslar’ında yer alan;

MADDE- 10: (3) Programa başlayanlar, her dönemin ilk haftası içinde, yükseköğretim kurumlarında pedagojik formasyon eğitimi kapsamındaki bazı derslerden muaf tutulmak için başvuruda bulunabilir. Muaf olunan dersler için öğrencilere ayrıca ücret iadesi yapılmaz.

MADDE- 10: (4) Özel öğretim kurumlarında veya MEB’e bağlı kurumlarda bir öğretim yılından az olmamak kaydıyla öğretmenlik yaptığını belgeleyenler, Öğretmenlik Uygulaması dersinden muaf tutulur.

Ayrıca, pedagojik formasyon derslerinin alındığı dönemde MEB’e bağlı okullarda ücretli öğretmenlik, özel öğretim kurumlarında öğretmenlik veya Kur’an Kursu Öğreticiliği yapmakta olanlar, Öğretmenlik Uygulaması dersinden muaf tutulur.

ifadeleri doğrultusunda, son beş yıl içerisinde yükseköğretim kurumları tarafından verilen Pedagojik Formasyon Eğitimi Sertifika Programına katılıp başarılmış olunan dersler için muafiyet başvurusu yapılabilir. Lisans Programlarından almış olduğunuz derslerden muafiyet başvurusu kabul edilmemektedir. Muafiyet başvuruları akademik takvimimizde de belirtildiği üzere 24.09.2018 – 28.09.2018 tarihleri arasında mesai saatleri içerisinde (08.30-17.30) alınacaktır.

2018-2019 Eğitim-Öğretim Yılı Pedagojik Formasyon Eğitimi Sertifika Programı hafta içi Pazartesi, Salı ve Çarşamba günleri saat 17.30-21.30 saatleri arasında Fakültemiz dersliklerinde yürütülecektir. Haftalık ders programı aşağıda verilmiştir. Katılımcılar alanlarına göre 6 gruba (A,B,C,D,E,F) ayrılmıştır. Öncelikli olarak gruplarınıza bakınız.

Alanlara Göre Grup Dağılımları

Haftalık Ders Programı Seçmeli I Ders İçerikleri Muafiyet Matbu Dilekçe