Prof. Dr. Sedat SEVER’e Türkiye Milli Pediatri Derneğinden Onur Ödülü

//Prof. Dr. Sedat SEVER’e Türkiye Milli Pediatri Derneğinden Onur Ödülü

Prof. Dr. Sedat SEVER’e Türkiye Milli Pediatri Derneğinden Onur Ödülü

Fakültemiz Öğretim Üyesi, Ankara Üniversitesi Çocuk ve Gençlik Edebiyatı Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Sedat SEVER; “Türkiye Milli Pediatri Derneğinin 2018 yılı “Onur Ödülü”ne değer görüldü.

Türkiye Milli Pediatri Derneği, 1958 yılından günümüze değin; çocuklar için, çocuk sağlığı için birçok özgün tasarıyı yaşama geçirmiş, ulusal ve uluslarası ölçekli bilimsel çabalarla çocuk sağlığının gelişmesine emek vermiş olan bir sivil toplum kuruluşudur.

Çocuk ve gençlik edebiyatı alanındaki çalışmalarıyla çocukların kültürel gelişmesine üst düzeyde katkı sağlaması  nedeniyle ödüle değer görülen Prof. Dr. Sedat SEVER, 24 Mayıs 2018 tarihinde gerçekleştirilen ödül töreninde yaptığı konuşmada; “Bilimsel düşüncenin; toplumuzun, insanımızın  yaşamında gittikçe görünür kılınması, genelgeçer bir değere dönüşmesi  doğa bilimlerinin, mühendislik bilimlerinin, sağlık bilimlerinin ve bir sosyalbilim alanı alanı olarak eğitbilimin;  insanın daha mutlu ve sağlıklı yaşaması, insanın esenliği için amaçlarını da insan odaklı kılması ve insan için bütünleştirmesi gerekir. İşte bu ödül, ülkemizdeki bilimsel anlayışın çocuk gerçekliğini, tümel bir yaklaşımla anlama çabasını da  belleğimde somutlama olanağı sağladı” dedi.

Demokratik toplumun temel öznesinin, demokratik kültür bilinci edinmiş bireyler olduğunu belirten  Prof. Dr. Sedat SEVER, demokratik toplumun gereksinim duyduğu düşünen duyarlı bireyleri yetiştirebilmek  için bebeklik evresinden başlayarak çocukların kavram tasarımı sürecini işletecek;  onların insana, yaşama, doğaya yönelik duyarlıklarını besleyecek  uyaranlarla buluşturulmasının önemine dikkat çekti.

2018-09-10T16:50:30+00:00