//2017-2018 PEDAGOJİK FORMASYON EĞİTİMİ SERTİFİKA PROGRAMI AKADEMİK TAKVİMİ VE HAFTALIK DERS PROGRAMI

2017-2018 Eğitim-Öğretim Yılı Pedagojik Formasyon Eğitimi Sertifika Programı’na kayıt hakkı kazanarak kaydını yaptıran katılımcılarımız Öğrenci Bilgi Sistemi’ne (OBS) tanımlanmışlardır. Ankara Üniversitesi Mezuniyet Aşamasında olanlar OBS’ye girmek için kullandıkları kullanıcı adı ve şifreleri ile giriş yaparak ders kayıtlarını yapacaklardır. Ankara Üniversitesi Mezunu, Diğer Üniversite Mezunu ve Öğrencileri ise OBS’ye  https://obs.ankara.edu.tr linkini tıklayarak gelen ekranda “Öğrenci Bilgi Kayıt Formu”na giriş yapıp, açılan formu doldurduktan sonra şifreleri kendilerine sistem tarafından gönderilecektir. Aşağıda yayınlanan akademik takvimde belirtilen tarihler aralığında kullanıcı adı ve şifre ile giriş yapıldıktan sonra aşağıda tabloda verilen alan isimlerine tanımlanmış dersler arasından seçim yapılacaktır. Dersin grup ismine bakarak, kendi grubunuza ilişkin dersleri seçmeniz beklenmektedir. Seçmeli ders içinse ders içeriklerini okuyup hangi dersi almak istiyorsa o dersi seçecektir. Derslerin kontenjanı 60 kişi ile sınırlıdır. Kontenjanı dolan ders seçilemeyecektir. Seçmeli ders belirlemeden önce lütfen ders içeriğini dikkatlice okuyunuz. Sonrasında değişiklik yapmanıza sistem izin vermeyecektir.

Kayıt yaptıran katılımcılarımız, Ankara Üniversitesi Ön lisans ve Lisans Eğitim-Öğretim Yönetmeliği’nin 21. Maddesi Ders Muafiyetleri kapsamında ve Yüksek Öğretim Kurulu’nun Pedagojik Formasyon Eğitimi Sertifika Programına İlişkin Çerçeve Usul ve Esaslar’ında yer alan;

MADDE- 10: (3) Programa başlayanlar, her dönemin ilk haftası içinde, yükseköğretim kurumlarında pedagojik formasyon eğitimi kapsamındaki bazı derslerden muaf tutulmak için başvuruda bulunabilir. Muaf olunan dersler için öğrencilere ayrıca ücret iadesi yapılmaz.

MADDE- 10: (4) Özel öğretim kurumlarında veya MEB’e bağlı kurumlarda bir öğretim yılından az olmamak kaydıyla öğretmenlik yaptığını belgeleyenler, Öğretmenlik Uygulaması dersinden muaf tutulur.

Ayrıca, pedagojik formasyon derslerinin alındığı dönemde MEB’e bağlı okullarda ücretli öğretmenlik, özel öğretim kurumlarında öğretmenlik veya Kur’an Kursu Öğreticiliği yapmakta olanlar, Öğretmenlik Uygulaması dersinden muaf tutulur.

ifadeleri doğrultusunda, daha önce başka bir Yükseköğretim Kurumu’ndan almış olduğu Pedagojik Formasyon Eğitimi Sertifika Programı’ndan veya Eğitim Fakülteleri Lisans Programlarından alıp başarmış olduğu derslerden transkript ve ders içeriğini ekleyerek aşağıda verilen dilekçe ile başvuru yaptıkları takdirde muaf tutulabilirler. Lisans Programlarından almış olduğunuz derslerden muafiyet başvurusu kabul edilmemektedir. Son beş yıl içerisinde yükseköğretim kurumları tarafından verilen Pedagojik Formasyon Eğitimi Sertifika Programına katılıp başarılmış olunan dersler için muafiyet başvurusu yapılabilir. Muafiyet başvuruları akademik takvimimizde de belirtildiği üzere 18.09.2017 – 22.09.2017 tarihleri arasında mesai saatleri içerisinde (08.30-17.30) alınacaktır.

2017-2018 Eğitim-Öğretim Yılı Pedagojik Formasyon Eğitimi Sertifika Programı hafta içi Pazartesi, Salı ve Çarşamba günleri saat 17.30-21.30 saatleri arasında Fakültemiz dersliklerinde yürütülecektir. Haftalık ders programı aşağıda verilmiştir. Katılımcılar alanlarına göre 10 gruba (A,B,C,D,E,F,G,H,I,J) ayrılmıştır. Öncelikli olarak gruplarınıza bakınız. DKAB, Türk Dili ve Edebiyatı, İngilizce ile Matematik alanlarından kayıt yaptıran katılımcılarımızın sayılarının fazla olması nedeniyle iki farklı gruba dağıtılmıştır.

2017-2018 GÜZ DÖNEMİ FORMASYON HAFTALIK PROGRAMI

Seçmeli I Ders İçerikleri

Muafiyet Matbu Dilekçe

18.09.2017 Tarihli Tanışma Toplantısı Bilgilendirme Sunumu